Meelverbeteraars (E920-E930)

Meelverbeteraars worden aan meel of deeg toegevoegd om de bakeigenschappen te verbeteren of het meel witter te maken.

Toepassing

Meelverbeteraars worden vaak gebruikt in producten van de categorie kauwgom

E-nummers

E920 (L-cysteïne)

921 (L-cystine)

922 (Kaliumpersulfaat)

923 (Ammoniumpersulfaat, Ammoniumperoxidisulfaat)

925 (Chloor, Chlorine)

926 (Chloordioxide, Chloorperoxide, Chlorineperoxide)

E927a (Azodicarbonamide, Ada, Azoformamide, Azobisformamide)

E927b (Carbamide, Urea, Ureum)

928 (Benzoylperoxide, Benzoylsiuperoxide, Benoxyl)

930 (Calciumperoxide, Calciumsuperoxide)

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens