E270 vanuit een plantaardige basis

Melkzuur vanuit een plantaardige basis, Lactaat vanuit een plantaardige basis

Bereiding/oorsprong:
Melkzuur die verkregen wordt door bacteriële fermentatie van melasse, aardappelen of zetmeel (bvb maïszetmeel).
Algemene opmerking:
Het is mogelijk melkzuur te verkrijgen door fermentatie van lactose, maar meestal wordt een andere suiker gebruikt als basis. Als er enkel melkzuur (E270) staat, dan is er dus een kleine kans dat het vanuit lactose geproduceerd wordt; maar zelfs dan kan het gebruikt worden door mensen met een melkallergie of lactose intolerantie.

Dit e-nummer behoort tot de categorie voedingszuren (E260-E297 + E322-385).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt in geen enkele categorie van producten veel gebruikt.

Dit e-nummer wordt gebruikt in Tofu fijngehakt (Alpro).


Verwante ingrediënten

E270 vanuit een plantaardige basis...

  • is een specifieke versie van E270
2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens