Producten met het ingrediënt seitan:

Bereiding/oorsprong:
Seitan is een bereiding op basis van tarwebloem, sojasaus, kombu en kruiden en mogelijk ook koji en/of gember. Er wordt een deeg gemaakt door water en bloem te mengen, waarna het herhaaldelijk uitgespoeld wordt zodat het zetmeel en de zemelen gescheiden worden van de gluten. Het uiteindelijk resultaat is een zeer elastisch deeg. Dit wordt een tijdje gekookt in een bouillon van sojasaus en allerlei kruiden.
Algemene opmerking:
Het is mogelijk dat seitan gemaakt wordt van mechanisch gescheiden tarwegluten, maar dan is de seitan wat taaier.
Aangezien seitan reeds gegaard is tijdens het productieproces, is het mogelijk om seitan op te eten zonder het nogmaals te moeten opwarmen.
Seitan is wat men noemt "een vleesvervanger". Het bevat zeer veel eiwitten; zelfs meer dan de meeste vleessoorten. Daarenboven bevat het geen cholesterol.

Kom meer te weten over seitan.

Aantal gevonden producten: 28

Boeresalade (De Hobbit)

Champignon à la grecque (Abinda)

Chinoise (De Hobbit)

Currysalade (Abinda)

Indische seitan (Bertyn)

Lentesalade (Abinda)

Natuursalade (Abinda)

Paprikasalade (Abinda)

Seitan brochette (Abinda)

Seitan croc champignon (Maya)

Seitan croc tomato (Maya)

Seitan croquette (Maya)

Seitan fritti (Maya)

Seitan fritti curry (Maya)

Seitan fritti spicy (Maya)

Seitan krok (Abinda)

Seitan marinade champignon (Maya)

Seitan schnitzel (Abinda)

Seitanburger (Abinda)

Seitangoulash (Bertyn)

Seitanpaté (Abinda)

Seitanrol (Abinda)

Seitanstoofpotje (Bertyn)

Seitan-tofu driehoek (La vie est belle)

Spaghettisaus (Abinda)

Vegan pitaslaatje (Bertyn)

Wintersalade (Abinda)

Zomersalade (Abinda)

2006-2023 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens