E629

Calciumguanylaat, Calciumzouten van guanylzuur, Calcium-5'-guanylaat

Bereiding/oorsprong:
Het calciumzout van guanylzuur (E626), een natuurlijk zuur dat commercieel gewonnen wordt uit gistextract en sardientjes (vrijwel altijd uit gist, maar het blijft mogelijk dat het uit sardientjes komt).
Algemene opmerking:
Calciumguanylaat is een smaakversterker zonder de speciale umami smaak. Ze versterken de smaak in veel producten, waardoor veel minder zout nodig is.
Het is veel sterker dan glutamaten (E620), waardoor er veel minder nodig is.

Dit e-nummer behoort tot de categorie smaakversterkers (E620-E650).

Dit ingrediënt bevat heel misschien vis

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Geen enkel ingevoerd product bevat dit e-nummer.


Verwante ingrediënten

E629...

  • is samengesteld uit E626
  • is gebruikt in E634
2006-2020 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens