Suikerriet

Bereiding/oorsprong:
Suikerriet is een soort gras, met stengels tot 4 m lang en 5 cm doorsnee. Vers suikerriet kan zo worden gegeten, maar meestal wordt het gebruikt om rietsuiker van te maken.
Algemene opmerking:
Tot de ontdekking van de suikerbiet was het sap uit suikerriet de enige bron van suiker.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën plantaardige yoghurt met vruchten, siroop, speculaas, jam, rijstwafels, fruitconserven en ketchup

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 90 producten, waaronder Filet met Spinazie (Alpro), Bio zemelenkoekjes (Ceval), Bio mango coco reep (Oxfam), Samson superkoeken (Cocachoc) en Confituurgebak (Mannavita).

Bekijk de 90 producten die suikerriet bevatten.


Verwante ingrediënten

Suikerriet...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens