Suiker
Kristalsuiker, Tafelsuiker
- Bereiding/oorsprong:
- Suiker wordt geraffineerd uit suikerbieten (biersuiker), suikerriet (rietsuiker) of suikerpalm (palmsuiker). Hierbij wordt het suiker uit de plant opgelost in heet water en door herkristallisatie en filtratie gezuiverd.
- Algemene opmerking:
- Bij de productie van rietsuiker is het mogelijk dat er verkoolde beenderen gebruikt worden om de rietsuiker te ontkleuren.
Dit ingrediënt bevat heel misschien dierlijke stoffen (gebruikt tijdens het productieproces)
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën cake en taart, peperkoek, sportdrank, kwark, slagroom, mousse, compote, pickles, ketchup, hagelslag, siroop, sorbet, pizza's, roomijs, graanrepen, drinkyoghurt, chocolade- en fruitmelk, kant en klare pudding, jam, chocoladerepen, beschuiten, ontbijtgranen, snoep en suikerwaren, mayonaise, wafels, overige sauzen, suiker, koekjes, kant en klare sauzen, vinaigrette, yoghurt met vruchten, instant soep, nootjes, instant pudding, brood, pasta, crackers, instant maaltijden, frisdrank, smeerpasta, koffie, borrelhapjes, oplosdrank, bouillon, rijstdessert, dressing, geroosterd brood, vleesbereidingen, pepermunt en pastilles, speculaas, zweedse broodjes, dipsauzen, charcuterie, verse kaas, visconserven, siroop, mosterd, chips, plantaardige melk, diepvriesmaaltijden, vleesconserven, broodjes, groenteconserven, rijstwafels, fruitconserven, instant sauzen en plantaardige yoghurt met vruchten
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 1048 producten, waaronder Amandelmelk (Alpro), Frangipane (Lotus), Pepermuntballen (Mentos), Delicatesse vinaigrette - Mosterd (Vandemoortele) en Assortiment van pralines - Marsepeinen (Leonidas).
Bekijk de 1048 producten die suiker bevatten.
Verwante ingrediënten
Suiker...
- is gerelateerd aan honing, tagatose, ahornsiroop, moutstroop, maïsmoutstroop, speltstroop, tarwestroop, rijststroop, agavestroop en maïsstroop
- is een bron van sacharose
- kan verwerkt worden tot invertsuiker, suikerpoeder, gekarameliseerde suiker en poedersuiker
- is gebruikt in chocoladepoeder, banketbakkersroom, E474, E473, E150a, teriyaki, marsepein, e160a met maltodextrine, arabische gom en suiker als dragerstof, gekonfijte papaja, gekonfijte ananas, gekonfijte vrucht, parelsuiker, suikerstroop, pure chocolade, melkchocolade, gekonfijte sinaasappelschil, gekonfijte gember en advocaat
- is een algemene versie van rietsuiker en bietsuiker