Alfa-amylase

α-amylase

Bereiding/oorsprong:
Alfa-amylase is een enzym die van nature aanwezig is in mout, maar ook commercieel gewonnen wordt uit schimmels (fungaal alfa-amylase) of bacteriƫn (bactereel alfa-amylase). Varkens kunnen ook als bron gebruik worden, maar dat is meestal niet het geval.
Algemene opmerking:
Men voegt alfa-amylase toe aan deeg om tijdens de fermentatie de gasontwikkeling te bevorderen, om de kneedeigenschappen te verbeteren, om de kleur van de korst te verdonkeren en om het oudbakken worden van brood te vertragen.

Dit ingrediënt bevat heel misschien dierlijke stoffen (onbepaald)

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Geen enkel ingevoerd product bevat dit ingrediënt.


Verwante ingrediënten

Alfa-amylase...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens