Hoe werkt het profiel?

Een profiel wordt in grote mate bepaald door de opties aan te duiden op de profiel pagina. Daarnaast is het ook mogelijk om per ingrediënt een geschiktheid in te stellen.

De profiel pagina

Op de profiel pagina staan een hele reeks opties aangeduid, onderverdeeld in hoofdstukken (allergenen, vegetarisme/veganisme, kunstmatige stoffen,...).

Elke optie bestaat uit een aanklikbaar vakje en een icoontje dat het huidige geschiktheidsniveau aanduidt (, , , of ). Meer info per optie (o.a. een lijst met de betrokken ingrediënten per optie) kan gevonden worden onder het menu "Waar let jij op?"

Indien men zo'n vakje op de profiel-pagina aanklikt, dan zal het geschiktheidsincoontje veranderen () , wat betekent dat alle ingrediënten die onder deze optie vallen als ongeschikt beoordeeld zullen worden.

Een specifieke geschiktheid per ingrediënt

Stel dat bovenstaande opties niet specifiek genoeg zijn voor de situatie, dan is het altijd mogelijk om een geschiktheid per ingrediënt in te stellen. Die mogelijkheid wordt geboden in de volgende zin die op elke ingrediënt pagina staat: Je kan het oordeel van dit ingrediënt handmatig aanpassen naar , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken Het geschiktheids-icoontje is lichtjes verschillend van de standaard geschiktheids-icoontjes: rechtsonder kan men een klein handje zien, wat aangeeft dat deze geschiktheid handmatig is ingesteld op dat specifiek ingrediënt.

Deze instellingen per ingrediënt zullen altijd voorrang hebben op de opties die aangeduid zijn op de profiel pagina.


Enkele voorbeelden

"Geen synthetische kleurstoffen voor mij dank u"

Het enige wat gedaan moet worden, is het vakje voor het "Synthetische kleurstoffen" aanklikken en het profiel bewaren.

"Ik wil geen kunstmatige zoetstoffen op mijn bord, met uitzondering van xylitol en maltitol"

Klik het vakje aan voor "Kunstmatige zoetstoffen" en bewaar het profiel. Ga daarna naar de informatie pagina van het ingrediënt xylitol (gebruik bvb het zoekvak rechtsboven elke pagina). Xylitol is op dit moment omdat het een kunstmatige zoetstof is. Verander de geschiktheid van ongeschikt naar geschikt door op het icoontje te klikken. Doe hetzelfde voor het ingrediënt maltitol.

"Ik wil meer vegetarisch eten, maar het maakt mij niet uit of er ergens dierlijk stremsel in zit"

Klik het vakje aan voor "Dieren". Merk op dat niet alleen het icoontje bij deze optie verandert, maar ook alle icoontjes van deel-opties "Gevogelte", "Vee en wild",... (Stel dat je gevogelte in zijn geheel ook nog zou willen eten, dan kan het vakje voor gevogelte terug uitgevinkt worden). Bewaar het profiel. Ga daarna naar de informatie pagina van het ingrediënt dierlijk stremsel. Verander de geschiktheid door op te klikken. Hiermee is enkel dit specifieke ingrediënt aangepast. De ingrediënten waarin dierlijk stremsel verwerkt is, zullen nog steeds als ongeschikt beoordeeld worden. Zoek daarom alle ingrediënten waarin dierlijk stremsel voorkomt (bvb door te kijken naar de verwante ingrediënten van dierlijk stremsel) en pas elk van die ingrediënten aan zodat ze geschikt zijn.

Ga verder naar de profiel pagina om jouw profiel in te stellen.

2006-2023 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens