E400

Alginezuur

Bereiding/oorsprong:
Natuurlijk polysaccharide, gewonnen uit uit de celwanden van bruine zeewier.
Algemene opmerking:
Grote hoeveelheden alginezuur hinderen de opname van ijzer.

Dit e-nummer behoort tot de categorie geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen (E400-E495).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt in geen enkele categorie van producten veel gebruikt.

Dit e-nummer wordt gebruikt in 40 producten, waaronder Burger mild (Alpro), Grany zacht - Woudvruchten (Lu), Groenteburger (Garden Gourmet), Dessertgebakjes met chocolade (Brinkers) en Italiaanse balletjes (Valess).

Bekijk de 40 producten die E400 bevatten.


Verwante ingrediënten

E400...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens