Natuurlijk aroma

Natuurlijke smaakstof

Bereiding/oorsprong:
Een natuurlijk aroma is afkomstig van natuurlijke grondstoffen (dieren en planten).
Dit soort aroma wordt bekomen door fysische scheidingstechnieken, zoals distillatie of extractie, en door biotechnologische methodes. In het geval van biotechnologische methodes is het mogelijk dat het aroma niet onttrokken is aan de grondstof die de naam aan het aroma geeft, maar aan een andere natuurlijke grondstof (bvb natuurlijk aarbei aroma kan verkregen worden uit de schors van een bepaalde boom); het verkregen aroma bevat echter dezelfde molecules.
Algemene opmerking:
Bij de productie van natuurlijke aroma’s is elk chemisch procedé verboden.
Een luguber voorbeeld van een natuurlijk aroma is aroma op basis van het bloed van runderen.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën plantaardige yoghurt met vruchten, croutons, thee, room, dressing, overige sauzen, instant maaltijden, mayonaise, roomijs en frisdrank

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 170 producten, waaronder Fruitfilet Appel (Alpro), Mayonaise met citroen (De Vos Lemmens), Cookies met chocoladestukjes en hazelnoten (Biotime), Groenteburger (De morgenstond) en Kiwi kruiden drink (Ch'i).

Bekijk de 170 producten die natuurlijk aroma bevatten.


Verwante ingrediënten

Natuurlijk aroma...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens