Spelt

Dinkel

Bereiding/oorsprong:
Spelt is een graansoort die verwant is aan zachte tarwe.
Algemene opmerking:
Spelt bijna geheel door tarwe verdrongen omdat de opbrengst lager is. Maar doordat spelt minder bemesting nodig heeft en beter bestand is tegen ziekten heeft de belangstelling gewekt bij de biologische boeren.
Dinkel is het Duits woord voor spelt, maar wordt soms ook gebruikt om spelt mee aan te duiden.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorie speculaas

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 24 producten, waaronder Muesli & soya - Dadels (Provamel), Speculoos NutriGo met fruit en granen (Lotus), Seitan spelt (Maya), Speltballetjes met kerriesaus (Bertyn) en Criossant di farro (Probios).

Bekijk de 24 producten die spelt bevatten.


Verwante ingrediënten

Spelt...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens