De website

Nieuwgierigheid

Deze website is ontstaan uit nieuwsgierigheid; nieuwsgierigheid ten opzichte van die cryptische E-nummertjes, de schijnbaar onnodige ingrediënten die in een product gestopt worden, de achtergrond van ingrediënten die met vage termen aangeduid worden en ga zo maar door.

Wie zou denken dat er insecten zitten in E120 of dat een chips-smaak met de duidelijke naam "enkel maar paprika" niet enkel aardappelen, olie en paprika(poeder) bevat, maar ook nog paneermeel, natriumglutamaat, dinatrium-5'-ribonucleotiden en één of meerdere aroma's. Wist je dat het, dankzij die ribonucleotiden, goed mogelijk is dat je vis in je mond steekt; en dat terwijl je gewoon paprikachips wou eten?

Anders dan de anderen

Het Internet staat natuurlijk vol met informatie over E-nummers en andere ingrediënten, maar meer dan wat info en een "...en dit E-nummer kan je nogal vaak terugvinden in snoep en zo..." staat er doorgaans niet bij. Dat was één punt dat we anders wilden doen op deze website.

Door veel producten in te geven wordt het automatisch duidelijk in welke soort producten welke soort ingrediënten vooral gebruikt worden. Zo is het dankzij deze website duidelijk dat die beruchte E120 van enkele alinea's geleden vooral terug te vinden is in "yoghurt met vruchten", "drinkyoghurt" en "snoep en suikerwaren".

Maar het kon nog beter! Door de kenmerken van elke ingrediënt in een product te combineren, is het mogelijk om ineens een geschiktheid aan een product te plakken, en dat helemaal op basis van een profiel dat je zelf in 1 2 3 kan instellen.

Wil je liever geen verborgen stukjes vis op je bord? Zet dat dan in je profiel! Kan je niet tegen gluten? Snel je profiel aanpassen. En voila, voor elk product wordt automatisch de nieuwe geschiktheid bepaald. Dat was makkelijk!

En nu volledig vernieuwd

De eerste versie van deze website dateerde al van de zomer van 2006. De nieuwe website (oktober 2008) is verpakt in een mooi, nieuw jasje en bevat nóg meer info, nóg duidelijkere info, nóg meer opties voor het profiel en - last but not least - verbeterde zoekmogelijkheden.


Daniël Teunkens en Debbie Lavreys

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens