E341

Calciumfosfaten, Calciumorthofosfaten

Bereiding/oorsprong:
Calciumzout van fosforzuur (E338). Ontstaat door behandeling van fosfaatertsen met fosforzuur (E338) of zwavelzuur (E513).
Algemene opmerking:
Omdat het zich sterk bindt aan calcium kunnen hoge concentraties leiden tot een calciumtekort.
Hoewel dierlijke botten vooral bestaan uit fosfaten, worden deze niet gebruikt voor commerciƫle winning van fosfaten.

Dit e-nummer behoort tot de categorie voedingszuren (E260-E297 + E322-385).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën sportdrank, suiker, plantaardige melk en plantaardige yoghurt met vruchten

Dit e-nummer wordt gebruikt in 57 producten, waaronder Amandelmelk (Alpro), Tuc - Tucky's Cheese (Lu), Fruit & Form - Cranberry framboos (Sultana), Creamy smooth mozzarella style (Tofutti) en Mix voor boekweitpannenkoeken (Aveve).

Bekijk de 57 producten die E341 bevatten.


Verwante ingrediënten

E341...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens