Gist

Bereiding/oorsprong:
Gist is een eencellige schimmel.
Algemene opmerking:
Het wordt o.a. gebruikt om broden te laten rijzen en alcoholische dranken te fermenteren.
Louis Pasteur ontdekte in 1860 de belangrijke rol van gist (behorende tot de Saccharomyces cerevisiae) bij het rijzen van brood.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën croutons, pizza's, toastjes, geroosterd brood, beschuiten, broodjes, brood, bouillon, instant soep, zweedse broodjes, borrelhapjes, vleesbereidingen, instant maaltijden, diepvriesmaaltijden, kant en klare soep, vegetarische bereidingen, visconserven, frieten en kroketten, nootjes, crackers, instant sauzen, groentespreads en wafels

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 358 producten, waaronder Filet met Spinazie (Alpro), Volkorenbrood (Delhaize bio), Groentepannetje lente (Iglo), Cup a soup - Toscaanse tomaat (Unox) en Rundvlees kroket (Mora).

Bekijk de 358 producten die gist bevatten.


Verwante ingrediënten

Gist...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens