Natuuridentiek vanille aroma

Vanilline, Natuuridentisch vanille aroma

Bereiding/oorsprong:
"Vanilline" is de naam van het hoofdbestanddeel van de smaak van echte vanille, maar in de voedingsindustrie bedoelt men met vanilline de chemisch geproduceerde stof die identiek is aan de vanilline die van nature in vanille voorkomt. De meeste vanilline wordt met behulp van chemische procedés uit de schors van de kruidnagelboom en uit een bijproduct van de papierindustrie gehaald.
Algemene opmerking:
Vanilline smaakt niet hetzelfde als vanille; vanille bevat naast vanilline namelijk nog een heleboel andere aromastoffen en smaakt dus rijker dan zuivere vanilline.
Synthetisch aangemaakte vanilline is chemisch identiek aan het natuurlijke vanilline en wordt daarom een natuuridentieke aroma genoemd.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën mousse, wafels en rijstwafels

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 83 producten, waaronder Choco (Canderel), Choco's (GB), Maxx (Cha-Cha), Müsli repen melkchocolade (Gletscherkrone) en Chocolade zeevruchten (Guylian).

Bekijk de 83 producten die natuuridentiek vanille aroma bevatten.


Verwante ingrediënten

Natuuridentiek vanille aroma...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens