Smaakversterkers (E620-E650)

Smaakversterkers versterken de natuurlijke smaak van een product, terwijl ze uit zichzelf weinig of geen smaak hebben.

Toepassing

Smaakversterkers worden vaak gebruikt in producten van de categorieën instant sauzen, vleesconserven, instant soep, instant maaltijden, bouillon, chips en vleesbereidingen

E-nummers

E620 (Glutaminezuur, Glutamaat, Glutacid, Glutaton, Glutaminol)

E621 (Mononatriumglutamaat, MSG, Natriumglutamaat, Ve-tsin)

E622 (Monokaliumglutamaat, Monokalium L-glutamaat monohydraat)

E623 (Calciumdiglutamaat, Monocalcium Di-L-glutamaat)

E624 (Monoammoniumglutamaat, Ammoniumglutamaat)

E625 (Magnesiumdiglutamaat, Monomagnesium Di-L-glutamaat Tetrahydraat)

E626 (Guanylzuur, GMP)

E627 (Natriumguanylaat, Dinatriumguanylaat, Natriumzouten van guanylzuur)

E628 (Kaliumguanylaat, Kaliumzouten van guanylzuur, Dikaliumguanylaat, Kalium-5'-guanylaat)

E629 (Calciumguanylaat, Calciumzouten van guanylzuur, Calcium-5'-guanylaat)

E630 (Inosinezuur, 5'-inosinezuur, IMP)

E630 van plantaardige oorsprong (Inosinezuur)

E631 (Dinatriuminosinaat, Natriumzouten van inosinezuur, Natriuminosinaat, Inosine-5'-dinatriumfosfaat)

E631 van plantaardige oorsprong (Plantaardig dinatriuminosinaat, Natriumzouten van plantaardig inosinezuur, Plantaardig natriuminosinaat)

E632 (Dikaliuminosinaat, Kaliumzouten van inosinezuur)

E632 van plantaardige oorsprong (Dikaliuminosinaat, Kaliumzouten van inosinezuur)

E633 (Calciuminosinaat, Calciumzouten van inosinezuur, Calcium-5'-inosinaat)

E633 van plantaardige oorsprong (Plantaardig calciuminosinaat, Calciumzouten van plantaardig inosinezuur)

E634 (Calcium-5'-ribonucleotiden, Calciumribonucleotiden)

E635 (Dinatrium-5'-ribonucleotiden, Natriumribonucleotiden, Natrium-5'-ribonucleotiden)

E640 (Glycines)

E640i (Glycine, Aminoazijnzuur, Glycocoll, Glycosthene)

E640ii (Natriumglycinaat)

E650 (Zinkacetaat)

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens