Kalfsvlees

Bereiding/oorsprong:
Met de term vlees kunnen de meeste uiteenlopende delen van een dier, in dit geval een kalfje, bedoeld worden. Meestal verwijst het naar de skeletspieren (een spier tussen twee beenderen van het skelet) en het bijhorende vet, maar het kan dus evengoed gaan over longen, lever, huid, hersenen, beenmerg, nieren,...
Algemene opmerking:
Ongeveer 50% van een dier eindigt als "vlees", de andere 50% verdwijnt in allerlei ingrediënten zoals gelatine, L-cysteïne (E920), cholinezuur (E1000), glycine, als de basis van natuurlijke aroma's en nog vele andere ingrediënten waarvan men niet zou vermoeden dat het een dierlijke oorsprong heeft.
Kalveren worden meteen na de geboorte opgesloten in krappe houten kisten. Ze worden niet in ijzeren kisten geplaatst omdat de kalveren dan ijzer zouden kunnen opnemen door eraan te likken. Door dit ijzertekort is het vlees van de kalfjes wit. De kalfjes blijven 4 tot 6 maanden in zulke kooien vooraleer ze naar het slachthuis afgevoerd worden.

Dit ingrediënt bevat zeker vee of wild

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Geen enkel ingevoerd product bevat dit ingrediënt.


Verwante ingrediënten

Kalfsvlees...

  • is een onderdeel van kalf
  • is een specifieke versie van vlees
2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens