Vlees

Bereiding/oorsprong:
Met de term vlees kunnen de meeste uiteenlopende delen van een dier bedoeld worden. Meestal verwijst het naar de skeletspieren (een spier tussen twee beenderen van het skelet) en het bijhorende vet, maar het kan dus evengoed gaan over longen, lever, huid, hersenen, beenmerg, nieren,...
Algemene opmerking:
Ongeveer 50% van een dier eindigt als "vlees", de andere 50% verdwijnt in allerlei ingrediënten zoals gelatine, L-cysteïne (E920), cholinezuur (E1000), glycine, als de basis van natuurlijke aroma's en nog vele andere ingrediënten waarvan men niet zou vermoeden dat het een dierlijke oorsprong heeft.

Dit ingrediënt bevat zeker dierlijke stoffen (onbepaald)

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën charcuterie, vleesbereidingen, vleesconserven, pasta, pizza's, instant soep en diepvriesmaaltijden

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 172 producten, waaronder Cup a Soup St Germain (Knorr), Penne arrabbiata (Come a casa), 20% vleesbitterbal (Beckers), Ribster (Mora) en Gigantico (Vanreusel Snacks).

Bekijk de 172 producten die vlees bevatten.


Verwante ingrediënten

Vlees...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens