Seitan

Bereiding/oorsprong:
Seitan is een bereiding op basis van tarwebloem, sojasaus, kombu en kruiden en mogelijk ook koji en/of gember. Er wordt een deeg gemaakt door water en bloem te mengen, waarna het herhaaldelijk uitgespoeld wordt zodat het zetmeel en de zemelen gescheiden worden van de gluten. Het uiteindelijk resultaat is een zeer elastisch deeg. Dit wordt een tijdje gekookt in een bouillon van sojasaus en allerlei kruiden.
Algemene opmerking:
Het is mogelijk dat seitan gemaakt wordt van mechanisch gescheiden tarwegluten, maar dan is de seitan wat taaier.
Aangezien seitan reeds gegaard is tijdens het productieproces, is het mogelijk om seitan op te eten zonder het nogmaals te moeten opwarmen.
Seitan is wat men noemt "een vleesvervanger". Het bevat zeer veel eiwitten; zelfs meer dan de meeste vleessoorten. Daarenboven bevat het geen cholesterol.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt in geen enkele categorie van producten veel gebruikt.

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 28 producten, waaronder Boeresalade (De Hobbit), Natuursalade (Abinda), Seitanpat√© (Abinda), Seitan croc champignon (Maya) en Seitan marinade champignon (Maya).

Bekijk de 28 producten die seitan bevatten.


Verwante ingrediënten

Seitan...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens